mandag 4. april 2011

Spørsmål og svar - 1

Jeg må bare beklage at enkelte har ventet lenge på svar på spørsmålene som har blitt stilt i cbox'en. Grunnen til dette er rett og slett at tiden rett før og etter at vi fikk vår datter i februar bare har flydd i fra meg. Her er svar til alle dere 

ihwr: Vi har en gutt på 7mnd i et izi sleep sete. Når jeg skal sette han på plass føles det nesten som at jeg må presse han inn mellom hodeklaffene (trangt). Vet du om hodeklaffene kan fjernes forsvarlig?


Hodeklaffene på iZi Sleep kan ikke fjernes, men de flytter seg med selene når man endrer posisjon på disse. Hvis barnet er for stort for hodebeskyttelsen kan det være en idé å begynne å se etter neste sete.


Chris: Hei! Vi venter barn i juni, ser at Maxi-Cosi Pebble isofix er best i test, men hva med Besafe IziSleep isofix? Ser ikke at dette setet er med i testen? Noen tips til kjøp?


Hei Chris,


iZi Sleep ble testet både i 2007, da uten isofix, og 2009, da med isofixbase. Testene fra og med 2007 og fremover er direkte sammenlignbare. Sitat fra Forbrukerrådet:

"Fra og med 2007 har vi benyttet en ny type testdukker som oppfører seg mer realistisk i en kollisjon enn testdukkene som tidligere ble brukt. Dette betyr igjen at alle resultater fra og med 2007 er direkte sammenliknbare med årets resultater." Tips til seter dere kan teste: Maxi Cosi Cabriofix med Easybase, testet i 2007,(gjør det såvidt litt bedre enn Pebble gjorde med Familyfix-basen), Kiddy Maxifix Pro med Kiddyfix base, Brio Primo med isofix base og Recaro Young Profi Plus har alle gjort det godt i kollisjonstest.  


bente: hei har to barn og venter en liten i mai. Her er utfordringen hvilkne biler har plass til tre barneseter., 6 år-to år og nyfødt?noen tips? evt syv setere?


Hei Bente,


Har du lest hva som tidligere har blitt skrevet her inne om biler med plass til tre barn? Her er to artikler om dette:


Biler med plass til tre barneseter
Trangt bak for tre små
monica: hvordan er det med beltesamlere nå? er det anbefalt igjen? jeg har en på 8 mnd bakovervendt i besafe sete og synes ikke hun sitter fast selv om beltene er stramme. jeg bruker nå beltesamler.


Hei Monica,


Så vidt jeg vet er ikke loven på dette området endret. Du kan lese hvorfor den ikke er lovlig her.
Cari: Hei! Må ha nytt sete til 3-åringen. Beina sovner ofte nå i Britax MT. Forslag til bakovervendt med bedre beinplass? Evt sikreste fremovervendte? Over 15 kg.


Hei Cari,


I første omgang ville jeg da ville tatt en tur til forhandler og testet ut følgende bakovervendte seter i bilen med barnet: Akta Graco Belogic, Brio Zento og Britax Two Way Elite. Lykke til.


Cathrine: Hei! Er ute etter et nytt bilsete til poden på 9 måneder. Hun er nesten 10 kilo. Lurer litt på Britax two-way og multi-tech. Men er jo en jungel der ute av bilstoler! Noen tips og råd?

Hei Cathrine,

I tillegg til de to så ville jeg tipse dere om å teste ut Britax Hi-Way og Akta Graco Belogic også - begge er bakovervendt til 25 kg. Det beste er å dra til en forhandler og teste litt forskjellige seter i bilen. Ikke bestemme seg på forhånd for et sete, kanskje er det et annet som passer best i bilen.

0 kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin