Om


Siste nytt:


I januar 2011 mottok jeg Buskerud fylkes trafikksikkerhetspris for 2010 for arbeidet med denne bloggen.

Målet med denne bloggen
Å gjøre viktig informasjon lettere tilgjengelig for folk flest. Riktig sikring redder liv!

Hvem står bak Sikring av barn i bil?

Bloggen drives av en engasjert småbarnsmor på 27 år, navnet mitt er Mari Høe og til vanlig jobber jeg som kontormedarbeider i et elektrikerfirma. Jeg har en samboer og sammen har vi en sønn på snart 7 år, som nå sitter i en beltestol men som satt bakovervendt til han var 6 år gammel, og en datter født i februar 2011.

Jeg har ikke mottatt noen form for kompensasjon for innleggene som har blitt skrevet på bloggen tidligere og driver ikke med reklame for seteprodusenter. I hele juni 2010 og 2011 blogget jeg på oppdrag for Trygg Trafikk for å sette fokus på deres kampanje Tryggest bakovervendt. Ellers skal leserne kunne føle seg trygge på at innleggene her på bloggen ikke er kjøpt og betalt. Hvis det noen gang skal reklameres for noe her så vil det bli tydelig spesifisert.

Informasjonen du finner her på bloggen Sikring av barn i bil er hentet fra eksperter på området. I innleggene henvises det til kildene, eksempler på mye brukte kilder er Trygg Trafikk, NTF, Trygg Trafikks svenske søsterorganisasjon , og det svenske forsikringsselskapet Folksam. Grunnen til at det benyttes mye informasjon fra vårt naboland er fordi svenskene er verdensledende på dette området og det finnes mye nyttig informasjon på de nevnte svenske sidene.

Historien bak bloggen

Bloggen ble opprettet onsdag 15.august 2007 og inspirasjonen til å starte denne bloggen fikk jeg den gangen tiden var inne for å begynne å tenke på å byttet ut babysetet til vår sønn. Vi fikk et splitter nytt fremovervendt barnesete til dåpen, men jeg bestemte meg for å lese litt om bilsikring før vi tok det i bruk.

Litt tilfeldig havnet jeg inne på hjemmesidene til Trygg Trafikk, det jeg leste der var skremmende. Jeg ante ikke at det var slik enorm forskjell på sikkerheten når det gjaldt valg av retning på barnesetet. Mange forbruker, meg selv inkludert den gangen, lever i troen om at det som selges på markedet her i Norge bør være sikkert nok. Den oppfatningen skulle vise seg å være ganske så langt fra sannheten. Barnesetet vi fikk ble solgt videre, til enkeltes ergrelse. Jeg ble sett på som hysterisk som kunne finne på å gjøre noe slik, men heldigvis endret oppfatningen seg da de nærmeste fikk se kollisjonvideoene og informasjonen som tidligere hadde overbevist oss om å velge et bakovervendt barnesete til vår sønn.

Ønsker du å kontakte meg finnes kontaktinformasjonen under fanen Kontakt.

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin