torsdag 14. april 2011

Fem barn mistet livet i trafikken i fjor

Bildene over viser overskriftene på nettsiden til Aftenposten(t.v) og NRK(t.h.).

I fjor omkom fem barn i trafikken, ingen av disse var i bil
Denne nyheten kunne blant annet både VG og NRK melde om i dag. I følge Aftenposten omkom 101 barn i trafikken i 1970 - dette er en nedgang på 95 prosent. Et knusende motargument til påstanden om at alt var så mye bedre før i tiden og at man nå er overhysteriske når det gjelder sikring av barn i bil. Statens Vegvesen mener at grunnen til de gledelige tallene er at barn stadig sikres bedre i bil.


Bakovervendt sikring er viktig
Selv om man ser svært positive tall i 2010 er det fortsatt viktig å øke andelen barn som sitter bakovervendt i norske biler i dag. Tallene er fortsatt lave og det er svært viktig at barn er optimalt sikret når de er med i bil. Skulle man komme utfor en frontkollisjon så er barnet fem ganger sikrere i et bakovervendt barnesete enn et barn som sitter i et fremovervendt barnesete. 

"Bomullssamfunnet"
Positivt er det også at man kan lese at forskere som er motstandere av "bomullssamfunnet" mener at det ikke er mulig å beskytte noen for godt i trafikken.

Sitat fra Aftenposten:

Øyvind Kvalnes, filosof ved BI, er skeptisk til «bomullssamfunnet» og det å overbeskytte barn.
Han mener at vi har vanskelig for å forholde oss til risiko, og at vi av frykt for at noe kan kunne komme til å skje, ikke lar barna utfolde seg.
Men i trafikken synes heller ikke han det kan bli for mye «bomull».
Sist men ikke minst husk og pakke bilen på en sikker måte før dere legger ut på påsketur. Selv en løs kosebamse kan være livsfarlig om uhellet er ute. Ønsker alle en riktig god og sikker påske!

0 kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin