onsdag 26. mai 2010

Skuffende - ADAC har publisert den årlige utgaven av årets store europeiske test av barneseter

ADAC har lagt ut sin versjon av den store europeiske testen av barneseter. Det som er veldig skuffende er at det ikke har blitt testet et eneste bakovervendt sete i klassen over babysetene. Ellers så er testen interessant med tanke på testresultater av babysetene og beltestolene(og de fremovervendte barnesetene for de som ikke har noe annet valg enn det). Bakovervendte barneseter er som kjent anbefalt til barnet er minimum fire år gammelt(se gjerne Trygg Trafikks nye informasjons film om du er usikker på hvorfor). Ingen av setene i testen har oppnådd karakteren "svært god". Testen finner du her.


Bildet over er av Max-Cosi sitt nye spedbarnssete, Pebble, det får ikke mer enn gjennomsnittlig karakter på frontkollisjon i testen testet uten base. Med FamilyFix basen ser setet ut til å klare seg bra. Poengene i kollisjonstestene vil komme tydligere frem i den norske testen hvor setene får fra karakter 1-5 på hhv. sidekollisjon og frontkollisjon.

Det norske Forbrukerrådet pleier å publisere testen like etter ADAC, så vi kan nok vente oss en publisering her i Norge i løpet av kort tid. I tidligere år har det variert litt om de har vist alle de samme setene hos ADAC og Forbrukerrådet, men resultatene skal stamme fra den samme testen. Det blir spennende å se om det er med noen større bakovervendte seter i den norske utgaven av testen. Husk at det er mye å ta hensyn til når man leser disse testene. Det er ikke alltid barnesetene som er best i kollisjonstest kommer ut som testvinnere.

Les gjerne disse artiklene hos Trygg Trafikk:

0 kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin