lørdag 8. september 2007

Best i test

Best i test - ikke alltid det sikreste alternativet.

Lurer du på hvilke seter som har blitt kåret best i test må du lese HER.

Svenske NTF(Sveriges svar på Trygg Trafikk) har en egen artikkel på sin nettside om hvordan man skal tolke testresultater. Det er viktig å lese nøye igjennom tester av barneseter, setet som er best i test trenger nødvendigvis ikke å være det sikreste alternativet.

I artikkelen står det blant annet noe som er viktig å huske på: Uansett hvilken plass det bakovervendte setet kommer på så er det bedre enn alle de forovervendte setene. Testene tar ikke hensyn til at det er anbefalt å sitte bakovervendt så lenge som mulig.

Du kan lese artikkelen i sin helhet HER.

I mai i år kom det en test som har vært mye omtalt. Resultatene var blant annet å finne i VG og som innslag hos God Morgen Norge på TV 2. Det finnes flere svakheter ved testen, der ble blant annet seter i klasse 0+(0-13 kg) testet mot seter fra gruppe 1-3(opp til 36 kg).

Akta Gracos sete Duologic fikk tre poeng på brukervennlighet, brukervennligheten teller 50% av testens totalsum, noe som bidro til at setet fikk karakteren Middels. Duologic fikk 5 poeng på sikkerhet ved frontkollisjon, høyeste oppnåelige poengsum. Mens setet HTS BeSafe iZi Comfort X1 fikk 3.5 poeng på sikkerhet ved frontkollisjon, allikevel endte det setet opp med en høyere totalkarakter i testen enn Duologic. En viktig opplysning er at frontkollisjon er den kraftigste kollisjonen man kan komme ut for, det er derfor viktig med et sete som har høy sikkerhet ved en frontkollisjon. Aktas sete slo HTSs sete på flere punkter under kategorien sikkerhet.


En oppfordring: Les hele testen nøye og tenk igjennom hvilke kriterier du syntes er viktigst. Er det viktigst at setet er enklest mulig å montere eller er at det er det setet som er sikrest for barnet? Husk at man alltid må lese bruksanvisningen nøye ved montering av barneseter, sjekk gjerne over flere ganger for å forsikre deg om at setet er korrekt montert. Er du i tvil oppsøk forhandler og forhør deg om noen av de ansatte er kurset i å montere ditt setet(husk at man allikevel bør se over monteringen i etterkant, selgere kan også gjøre feil).

0 kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin