tirsdag 20. april 2010

HTS har stoppet produksjonen av sitteputer!


Ved nyttår opphørte all produksjon av sitteputer for barn hos den norske barnesete-produsenten HTS. Den norske produsenten går foran som et godt eksempel og sender samtidig sterke signaler til resten av barnesete-produsentene rundt om i Europa. Putene er godkjent etter dagens ECE regelverk, men HTS mener at dette ikke er et sikkert nok alternativ for barna.

Sidebeskyttelsen på en beltestol beskytter barnets hode mot alvorlige hodeskader, denne typen skade er det stor fare for ved kollisjon, spesielt fra siden. Beltestolen reduserer risikoen for denne typen skader ved med ca. 70 % sammenlignet med sitteputen som gir lite eller ingen beskyttelse i det hele tatt. I tillegg til dette har man problemer med at forskjellige puter har ulik belteføring samt at puten kan fyke forover ved en kollisjon og barnet kastes nedover og kan risikere å få selen direkte over halsen(såkalt submarining).

Les mer om saken på nettsidene til Trygg Trafikk.

Relevante artikler:

Beltestol eller pute? Stor forskjell på sikkerheten - se kollisjonstest her.

Sikring av eldre barn(opp til ca. 11 år)

5 kommentarer:

  1. Flott at de slutter å produsere bilputer, men litt ironisk at de samtidig selger en beltestol uten horn på siden, som ikke fungerer tilfredstillende.

    SvarSlett
  2. Flott at du trekker det fram!

    SvarSlett
  3. Så bra! Men jeg jubler ikke før de slutter å produsere beltestolen uten horn på siden. Hornene beskytter barnets hofter, som ikke er utviklet før i 12års alderen.

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin