mandag 19. april 2010

Trygg Trafikk oppfordrer norske kommuner til å vedta minimumskrav for sikring av barnNår barn skal fraktes med buss eller maxitaxi i regi av det offentlige er det dessverre svært dårlig med krav til sikring av barna. I dag har Trygg Trafikk gått ut i media og anbefalt at norske kommuner gjennom sine respektive trafikksikkerhetsplaner og innfører en regel om minimumskrav til sikring av de små barna når de skal tranporteres i regi av det offentlige. Det er ikke ofte det skjer større ulykker med buss her i Norge men ingen som kan gi garantier for at dette aldri kan skje(i Sverige skjer det en stor bussulykke hvert eneste år). Det er jo dessverre slik at tiltak ofte ikke blir satt igang før det har skjedd en eller flere tragedier, det er bedre å være føre vár enn etter snar. Her vet man at det er mye å hente for å sikre barna på best mulig måte

Direktør i Trygg Trafikk, Kari Sandberg, uttalte følgende til NRK i dag:


- Vi mener barnehagene ikke bør transportere barn i kjøretøy uten trepunktsbelter. Her har kommunene en jobb å gjøre. De står ansvarlige, sier Sandberg.


De aller fleste kommuner har en egen trafikksikkerhetsplan. Men mange av disse nevner ikke transport i barnehagene med et ord.
- Jeg tror en del lokalpolitikere ikke har tenkt over problemstillingen. De bør vedta minimumskrav for hvordan de yngste skal sikres, når det offentlige står for transporten, sier direktøren i Trygg Trafikk.Trygg Trafikk skulle helst sett at reglene for sikring av barn i buss var like strenge som i buss som ved transport av barn i personbil.

Les mer om saken hos:
Trygg Trafikk
NRK
Trønderbladet

I morgen starter forresten Trygg Trafikks konferanse "Klok av skade? Nasjonal trafikksikkerhetskonferanse om sikkerhetsutstyr"  i Oslo. Årets tema er livreddende, personlig sikkerhetsutstyr.

1 kommentar:

  1. kjempefint!
    Håper noen bryr seg, for jeg er ikke komfortabel med å sende ungene avgårde med topunktssele i buss.

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin