torsdag 22. oktober 2009

Kjente barneseter testtapere hos TV 2 Hjelper deg


Mange foreldre er nå bekymret etter å ha sett TV 2 Hjelper deg i kveld. Mange har kjøpt seter som har kommet dårlig ut i denne testen. Sannheten er at de som har Britax Multitech og HTS BeSafe iZi Combi korrekt montert(henvend deg til forhandler som er kurset i montering av setet om du er usikker) bakovervendt har gode og sikre seter til barna sine. Testresultatene som ble sendt på TV 2 Hjelper deg og som ligger ute hos Forbrukerrådet gjelder disse setene slik de kommer ut i kollisjonstest montert fremovervendt. Det er flott at de ønsker å få frem hva som kan skje i verste fall om man bruker setene fremovervendt men det bør fås med at setene gjør det bra montert bakovervendt(slik som de bør brukes).

For dere som lurer på hvilken vei de forskjellige setene er testet så finnes det en oversikt over dette på denne siden hos Forbrukerrådet.

Hvordan disse to setene har kommet ut testet bakovervendt kan man finne ut av hos danske Tænk, men der må man betale for å få se testresultatene. En vennlig sjel som er abonnent hos Tænk har delt noe av det som danske Tænk skriver i sin test:

Britax Multitech:

Hvis den monteres helt korrekt bagudvendt, klarer den sig dog godt i kollisionstesten.

BeSafe iZi Combi X2:
Hvis du investerer en passende mængde tid og omhu og får monteret stolen korrekt, er det dog en god stol – så længe den er bagudvendt.
Denne informasjonen kan man også finne, om enn noe godt gjemt, i Forbrukerrådets artikkel Kompromisser med sikkerheten.

Les også: Urolige foreldre etter barnestoltest -Trygg Trafikk

Barn bør sitte bakovervendt til de er minst fire år gamle. Les gjerne mer om dette hos Trygg Trafikk eller i diverse artikler i denne bloggen.Det er mange ting å utsette på disse testene så vær oppmerksomme og les nøye før dere vektlegger de for mye. Et tips til lesestoff: Best i test, ikke alltid sikreste alternativ.

2 kommentarer:

  1. heldigvis (!) har masse foreldre kommentert under testen og sagt hva de mener om den. de synes den er usaklig, og understreker at setene ikke på langt nær er så vanskelige å montere som testen skal ha det til.

    SvarSlett
  2. veldig interessant, takk

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin