torsdag 1. mai 2008

Kjøp av barnesete på loppemarked

Bildet til venstre viser en jente på 3 år bakovervendt i et HTS Besafe iZi Kid sete og en gutt på ett år i ett Akta Graco Cosmic XTP sete. Setene står i en Opel Zafira.Oppdatert 5.5.2010.

Nå er det høysesong for loppemarkeder rundt om i Norges langstrakte land. På et loppemarked kan man finne mye rart også bilstoler/barneseter. Man bør ikke kjøpe bilseter på loppemarked da man ikke har noen forutsetning for å vite hvordan dette setet har blitt behandlet/oppbevart. Et barnesete kan ha skader som man ikke kan se med det blotte øyet.

Jobber du med å arrangere et loppemarked eller skal jobbe på et loppemarked i år så oppfordres du herved til å kassere de barnesetene som har kommet inn.

Skal man kjøpe sete brukt burde man aller helst kjøpe av noen man kjenner slik at man er sikker på at setet har blitt behandlet pent og ikke har vært utsatt for noe som kan forringe sikkerheten på setet. Det er ingenting i veien for å kjøpe et pent brukt sete, så lenge man vet historien til setet, passer på å få med bruksanvisningen og setet bør ikke være over 5 år gammelt når man kjøper det.

For mer informasjon om brukte og gamle barneseter se linkene under:

Hvorfor bør man være forsiktige med å kjøpe brukte barneseter?(i videoen som ligger her kan man se et barnesete som ser har vært med i en kollisjon men som allikevel ser helt splitter nytt ut).
Råd om kjøp av brukte barneseter hos Trygg Trafikk.
Spørsmål og svar om gammel bilstol hos Trygg Trafikk.

1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin