mandag 12. april 2010

Hvorfor bør man være forsiktig med å kjøpe brukte barneseter?

I denne videoen finnes det god informasjon om potensielle farer ved å kjøpe brukte barneseter og informasjon om hva som skal gjøres med for gamle barneseter(les informasjonen under videoen nøye etter å ha sett klippet):Denne lille snutten er laget for amerikanske foreldre så noe av informasjonen vil ikke stemme for oss som bor her i Norge. Vi har ikke siste forbruksdag stemplet bak på sidene men vi har datoen setet er produsert på. Klipsene som brukes på setene der er ulovlig å bruke i Europa. Mer informasjon om dette her.

Husk at det anbefales å sitte bakovervendt så lenge som mulig helst til barnet er min. 4 år(dette gjelder i hele Europa også i USA anbefales det bakovervendt så lenge som mulig, selv om det ofte hardnakket blir påstått i enkelte diskusjoner på nettet at dette kun gjelder i Norden).

Skal man kjøpe sete brukt burde man aller helst kjøpe av noen man kjenner slik at man er sikker på at setet har blitt behandlet pent og ikke har vært utsatt for noe som kan forringe sikkerheten på setet. Det er ingenting i veien for å kjøpe et pent brukt sete, så lenge man vet historien til setet, passer på å få med bruksanvisningen og setet bør ikke være over 5 år gammelt når man kjøper det.

Trygg Trafikks svenske søsterorganisasjon, NTF, sier på sine sider at spedbarnsseter har kortere livslengde enn barneseter i klassene over:
För ett babyskydd är livslängden något kortare, mellan 5 och 7 år. 

Nyttige linker:

1 kommentar:

  1. Flott at dere tar opp dette! Ser dessverre mange som kjører med bilsikringsutstyr fra hine hårde dager. Skummelt i grunn. Heldigvis sprer dere viktig informasjon slik at forbrukere kan bli mer bevisste. :D

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin