tirsdag 11. september 2007

Hvor plassere barnesetet?

Oppdatert: Les også den nyeste artikkelen om plassering av barneseter.

I følge Trygg Trafikk er det viktigere at barnet sitter bakovervendt enn hvor setet er plassert, men midt i bak skal være aller sikrest. Svenske Folksäm sier:

Svenske NTF sier:
Fråga:
Säkraste platsen för bilbarnstolen?
Vilken plats i bilen anses vara den säkraste att placera bilbarnstolen?
Svar:
Vilken som är den säkraste platsen i bilen kan man inte säga förrän efter eventuell olycka. Montering baktåvänd i framsätet lutad mot instrumentbrädan ger en fast yta att luta bilbarnstolen mot. Instrumentbrädan är starkare än t ex ryggstöden på bilsätena.

Föraren har mera direktkontakt med barnet om det sitter i framsätet. Om du placerar barnet bakåtvänt i baksätet så ser du inte direkt vad som har hänt om barnet t ex skriker till, hostar eller gör något annat som man som föräldrar reagerar på. Har du barnet bredvid dig i framsätet så kan du med en snabb blick konstatera vad som hänt.

Att böja sig ner och ta upp saker vet nog de flesta att man inte ska göra under färd. Trots det så kan det vara några som gör så. För att förhindra det så finns det t ex napphållare att sätta fast i barnets kläder, man kan låta bli att ge barnet många saker att leka med under färd, låt bli att ta upp det barnet kastar på golvet.
Les mer HER.


Bildet over viser en sju måneder gammel gutt i sitt HTS BeSafe iZi Kid sete.

Ved plassering av barnesete i forsetet:
Har man et veldig urolig barn kan det være lurt å ha barnet ved siden av seg, barnet kan bli roligere av å se mor/far og man kan konsentrere seg mer om å kjøre bil enn å lure på hva som skjer bak i bilen. Pass på at airbagen er koblet ut, det er ikke tillatt å ha barn i bakovervendt sete foran en aktiv airbag. Å ha et barn foran en aktiv airbag kan få store konsekvenser hvis airbagen utløses.

Er airbagen koblet ut?

Om airbagen er koblet ut på godkjent merkeverksted eller skrudd av med nøkkelen skal dette være sikkert. Bruker man nøkkel til å koble ut airbagen med må man passe på at den er skrudd av hver gang man skal ut å kjøre med barnet foran. Det farligste med nøkkel utkobling er menneskelig svikt. På enkelte bilmodeller kan man få airbagen på passasjersiden fjernet helt.

0 kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin