lørdag 10. mai 2008

Sikreste plassen for barn i bil

Nytt: Søndag 11. mai har også DinSide publisert en flott og informativ artikkel som kan leses her: Trodde du barnet ditt satt sikrest her? Anbefales lest.

På VG Nett i dag ligger det en artikkel om hvor det er sikrest å plassere barn i bil. Midtsetet bak er det aller tryggeste stedet å plassere barnet i følge en ny amerikansk undersøkelse, dette skriver det amerikanske nettstedet webmd.com i en artikkel på sin side(kan leses HER).


I følge professor dr.med. ved NTNU i Trondheim og ekspert i trafikkmedisin, Inggard Lereim, er den nest sikreste plassen i baksetet er til høyre bak, lengst vekk fra eventuell møtende trafikk.

Artikkelen kan leses i sin helhet på VG Nett ved følge DENNE linken.

Informasjonen om at midtplassen er sikrest er imidlertid ikke noe nytt, dette er noe som blant annet Trygg Trafikk, NTF og Folksam har påpekt lenge.

3 kommentarer:

  1. Men da lurer jeg på hvorfor flertallet av nyfødt seter ikke skal monteres i midten i følge billistene til de ulike seteprdusentene.

    SvarSlett
  2. Man kan ikke uten videre overføre en amerikansk undersøkelse til norske forhold. I de store byene i usa blandt annet er det ofte 6 kjørefelt i samme retnign, og en kollisjon vil dermed ofte medføre at bilen spinner ukontrollert rundt og kan treffes på alle kanter. Dermed vil midtsetet være det sikreste. I Norge er ofte førersetet og førersiden mest utsatt...

    SvarSlett
  3. I dette tilfellet understøttes resultatene av de fremste ekspertene innen dette feltet både i Norge og i Sverige. Det bør gi belegg for å si at i denne situasjonen kan studiet overføres til norske forhold. Dette med at midtplassen er sikrest har vært kjent i både Norge og Sverige i mange år(selv om det kanskje var nytt for VG i 2008).

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin