mandag 10. juni 2013

BILFERIE I SOMMER?
Pakk sikkert med tips fra Norsk Luftambulanse

Ved en kraftig oppbremsing kan selv små gjenstander gjøre stor skade.
Foto: Norsk Luftambulanse.

Nå er det snart ferietid i Norge. Før vi legger avgårde i bil for å se mer av vårt vakre land gjelder det å ha sikret alt og alle i bilen. Bagasjen er intet unntak. Visste du at løs bagasje er årsaken til noen av de mest alvorlige skadene man ser i trafikken? Norsk Luftambulanse ønsker å redusere antall mennesker som skades unødvendig av bagasje, derfor har organisasjonen laget en kort filmsnutt med tips om hvordan bagasjen skal sikres.

//Dette innlegget er sponset av Norsk Luftambulanse, men det er min ærlige mening at stiftelsen gjør et utrolig stykke arbeid innen akuttmedisin og legehelikoptertjenesten. Arbeidet stiftelsen gjør er i aller høyeste grad relatert til temaet vi har fokus på her på Sikring av barn i bil.//

Trykk på play og se filmen som vil være en av de aller viktigste du ser i ditt liv.
Pakk bilen riktig fra Norsk LuftambulanseVimeo.


Mange av oss glemmer å sikre bagasjen

Trine Staff er ansatt som forsker hos Norsk Luftambulanse, hun forsker på trafikkulykker og studerer bilvrak. Staffs undersøkelser viser at svært mange av oss glemmer å sikre bagasjen vår godt nok. Staff påpeker at det skal ikke store trafikkuhellet til for å gi bagasjen god fart inn i bilen.

Barna er utsatt

Husk at dersom du har løse gjenstander i bilen vil barna mest sannsynligvis være de som blir truffet først, da de som regel sitter i baksetet. Barna som sitter bakovervendt har ingen beskyttelse foran, og er da spesielt utsatt for alvorlig fare dersom bagasjen skulle komme farende mot dem. Husk derfor alltid å sikre bagasjen, et godt barnesete beskytter godt mot kreftene som er i sving ved en kollisjon, men det har ingen effekt på prosjektiler som kommer farende gjennom luften.

Er du medlem av Norsk Luftambulanse?

Norsk Luftambulanse gjør et glimrende stykke arbeid, de er med og bidrar til at flere hardt skadde og alvorlig syke mennesker overlever hvert eneste år. Visste du at Stiftelsen Norsk Luftambulanse har et av Europas største, muligens DET største, miljøet for akuttmedisinsk forskning? Er du ikke medlem så meld deg inn her i dag! Melder du deg inn før 30. juni, er du med i trekningen av en Toyota Auris Hybrid (treårig leasingavtale). Gjør som meg, støtt det viktige arbeidet stiftelsen gjør. 

Ressurssider for mer informasjon:
Pakk bilen riktig til sommerutfarten
Pakk bilen riktig


Er du flink nok til å sikre bagasjen når dere er ute på reise eller ble denne filmen en liten tankevekker?

0 kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin