mandag 20. juni 2011

Trygg Trafikk fraråder kjøp av barneseter på internett.

En 5 år gammel gutt bakovervendt i en Golf stv. 2000-modell.
Grunnen til dette er at flere av nettbutikkene som selger barneseter er useriøse og gir feilaktig/dårlig informasjon til forbrukerne. Enkelte nettbutikker selger nesten utelukkende fremovervendte barneseter og fremhever disse som noe av det beste som finnes på markedet. Trygg Trafikk anbefaler at man går til en forhandler der de ansatte er kurset i montering av barnesetene de selger slik at man skal kunne føle seg trygg på at man får god veiledning i å montere barnesetet korrekt. Det er også viktig å prøve barnesetene i bilen, det finnes mange forskjellige og det er viktig å finne et som faktisk passer i den bilen man har.

Nettbutikkene fremmer ofte produktene sine som "best i test" og viser til at setene er godkjent etter  godkjenningsnormene ECE 44-04 og ECE 44-03. Godkjenningsnormene fremstilles som et tegn på at setet er av høy kvalitet, sannheten er at godkjenningsnormen finnes på alle barneseter(uansett vektklasse) som selges i Europa, er et absolutt minimumskrav. 


Mange gode tips om kjøp av barneseter og mer inngående informasjon om hvorfor man ikke bør handle barneseter på internett kan man lese i denne artikkelen hos Trygg Trafikk.

1 kommentar:

  1. Jeg kan nikke genkende til ALT det her. Mange får endda t vide der ikke er plads til en bagudvendt stol i deres bil hvis den er en mindre model - UDEN at prøvemontere de bagudvendte butikken fører. det er skræmmende dårlig. jeg har selv haft flere kunder i butikken til prøvemontering af bagudvendte stole, som har været udsat for alt det her inden de kom til mig.

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin