torsdag 16. juni 2011

Varierende kunnskaper om sikring av barn i bil hos barneutstyrsforhandlerne

I forkant av kampanjen Tryggest bakovervendt har Trygg Trafikk tatt turen ut til fire butikker i Oslo, alle tilhørende landsdekkende kjeder, og spurt hva slags barnesete de vil anbefale til et barn på to år. Hva slags svar de fikk hos de forskjellige butikkene kan du lese i denne artikkelen på Trygg Trafikk sine nettsider.

Det er urovekkende å se at enkelte anbefaler fremovervendte seter og at flere informerer om at kombisetene nok må snus etterhvert. Kombiseter bør ikke brukes fremovervendt da de generelt sett ofte gir langt dårligere sikkerheten når de snus. Det finnes nå mange bakovervendte seter som går opp til 25 kg og de fleste fireåringer får fint plass i et av disse setene.

Selv om resultatetene av undersøkelsene i Oslo ikke var så aller verst så er det vanskelig å si hvilke svar man ville fått hos samme kjeders butikker andre steder i landet.

Trygg Trafikk og if skadeforsikring har i disse dager en landsdekkende kampanje for å få flere foreldre til å sikre barna sine bakovervendt.

1 kommentar:

  1. Som et forsvar til cybex selgeren, er det nøyaktig det selgeren sier de får opplæring på av cybex, så om de ikke har studert faget så sier de fatisk bare de de er opplærte til å si! Tragisk men sant.....

    Sol!

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin