mandag 28. juni 2010

Bakovervendt barnesete i sidekollisjon?

Det er svært sjeldent med sidekollisjoner hvor en bil står stille mens en annen bil kjører på den i siden. Den vanligste formen for sidekollisjon er en bil er på vei i retning fremover mens en annen bil kommer i fart fra siden og kjører inn i bilen som er på vei fremover. Det betyr at en sidekollisjon oftest er en frontsidekollisjon. Et barn som sitter bakovervendt i bilen som blir kjørt på i siden blir trykket inn i setets sidebeskyttelse. For et barn som sitter fremovervendt vil hodet slynges fremover for å så komme bakover igjen og slås inn på utsiden av setets sidebeskyttelse.

Over en 10 års periode rykket svenske VTI,Statens väg- och transportforskningsinstitut, ut på hver eneste dødsulykke i Sverige hvor barn omkom i bil. I løpet av disse årene var det ingen barn i bakovervendt barnesete som omkom i sidekollisjon.

Kilde: Tommy Pettersson, labratoriesjef, kollisjonssikkerhet ved VTI.

1 kommentar:

 1. Kan noen hjelpe oss?
  Vi har kjøpt en bil av denne typen:http://www.finn.no/finn/car/used/viewimage?finnkode=23573178
  Bilen har topunktssele, men vi skal bytte til trepunktssele.
  Er det noen som vet om man kan ha bakovervendt stol her? Eller anbefaler dere framovervendt i en slik bil. Om man skal ha bakovervendt, vil dere anbefale f.eks Britax Two-way, eller Maxi-Cosi Mobi? Dette skal være en stol som skal bytte bil flere ganger.
  Om man bare kan ha forovervendt? Vil dere anbefale Britax Two Way, eller Maxi-Cosi Priori XP ? Håper virkelig noen kan svare oss, da vi må ha et barnesete inn i denne bilen, ganske raskt.

  SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin