mandag 31. mai 2010

Mye informasjon om barn i bil i media i dag

Trygg Trafikk har publisert en interessant artikkel om årets telling og med resultater fra barn i bil undersøkelsen som lå ute på klikk.no tidligere i vår. Les For få barn sitter bakovervendt.

Totalt 3178 barn er registrert i tellingen, som viste at bare 19,7 prosent barn i aldersgruppen 1 – 4 år sitter sikret bakovervendt.

Trygg Trafikk har publisert en bildeserie som viser at det fint går an å plassere barn  over 1 år bakovervendt. Se bildene her.

VG har også en artikkel om bilsikring i dag: Trygg Trafikk bekymret. Åtte av ti barn risikerer unødvendige bilskader.

Avisen Finnmarken har også en artikkel om barn i bil.

2 kommentarer:

  1. Jeg vet veldig godt at barne ikke bør snus før de er 4 år, jeg har en sønn som blir bilsyk, han er bare 1 år, så det at barn ikke blir bilsyke er bare tull!!!!!!!! Faren til barnet er også veldig høy så det er veldig stor manko på plass mangel i vår bil, trygg trafikk går ut med at folk bør sjekke hvilke bil som er sikker osv før man snur barnet, jeg har ikke råd til å bytte ut bilen min fordi mini skal sitte riktig vei!!! Har en ganske ny bil men det finnes jo biler som er bedre, hvis dette skal være tilfelle så får de bilene bli BILLIGERE! Vi er en småbarns familie som pendler vær dag inn og ut av oslo så vi har ikke råd til å spytte ut tusenvis av kroner på bil!!!!!!

    SvarSlett
  2. Å bytte bil blir kanskje litt ekstremt men å prøve mange forskjellige barneseter bør la seg gjøre. Det finnes bakovervendte barneseter som passer i de fleste biler i dag, men det er ikke alltid like lett å finne det som passer i sin bil. Her gjelder det å prøve seg frem.

    Leit å høre at barnet deres er så bilsykt, har dere prøvd å teste ut noen av tipsene som ligger på siden her?

    http://sikringavbarnibil.blogspot.com/2007/08/bilsyke-barn.html

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin