torsdag 4. mars 2010

Barn usikret i bil på korte strekninger

Det er dessverre ikke uvanlig å observere sjåførerer som kjører rundt med helt usikrede barn(altså uten noen som helst form for barnesete) i baksetet eller i forsetet. Mange tenker nok som så at på det lille stykket de skal kjøre kan det ikke skje noe farlig. Et sammenstøt med bil i en fart på 30 km/t kan sammenlignes med å slippe barnet på hodet ned fra en veranda i fjerde etasje. Kanskje flere sikrer barna sine på korte turer om de forstår hvor store krefter som faktisk er i sving selv ved lave hastigheter?

La oss ta en titt på en kollisjonstest hvor bilen kjører i 30 km/t:
Verdt å vite: 
 • I 2008 ble 67 % av promillekjørerene tatt i tettbygd strøk
 • Flertallet av de som blir bøtelagt for å kjøre for fort har kjørt i områder med fartsgrense på 60 km/t eller lavere.
En tankevekker med tanke på sikring på korte turer.

Les gjerne også:

Hvor mye veier en usikret person egentlig ved en kollisjon/sammenstøt?

Kjører bil med barna på fanget - se kollisjonstest 

Foreldre er for dårlig til å sikre barna sine i bil! 

4 kommentarer:

 1. Jeg jobber i barneutstyrsbransjen, og et av de mest brukte argumentene for å "bare kjøpe et billig fremovervendt sete til småturer og sånn" er et av de argumentene vi hører mest fra kunder, dessverre. Forhåpentligvis vil slike filmer som den dere har postet i dette innlegget være en tankevekker for folk!
  Men et annet spørsmål. Har dere noen innlegg om det å kjøpe brukt bilsikringsutstyr på gang? Det er MANGE som ukritisk kjøper dette på nettet av folk de ikke kjenner, uten å tenke på om bilstolen har usynlige skader, er for gannel etc. Dette er jo livsfarlig!

  SvarSlett
 2. Ikke at det er så lurt, men det er bedre enn å være helt usikret da slik som i eksemplet her.

  Har skrevet litt om å kjøpe brukt tidligere: http://sikringavbarnibil.blogspot.com/2008/05/kjp-av-barnesete-p-loppemarked.html

  Men overskriften er kanskje slik at ikke alle tenker på at det ligger råd om kjøp av brukt utstyr der generelt.

  SvarSlett
 3. Takk for svar! Jo, det er det vel, men det blir en falsk trygghet siden man ikke vet hva stolen har vært utsatt for tidligere eller hvor gammel den er etc. Men kanskje noen ser kommentarene våre her, og kjøper nytt i stedet for brukt! :D

  SvarSlett
 4. Bare hyggelig. Tenkte forresten ikke på brukte seter i første del av svaret, tenkte du mente nye men billige seter skjønner du(det jeg mente var bedre enn totalt usikret :) ).

  SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin