onsdag 27. august 2008

Kjører bil med barna på fanget - se kollisjonstestKontroller utført av Trygg Trafikk ved høstens oppstart av skole og barnehage har vist at det er forsatt finnes flere foreldre som velger å kjøre med barna sine usikret i bil. Ja, noen foreldre sikrer tilogmed seg selv men kjører med barna usikret. Et sted hvor man har sett flere eksempler av dårlig sikring er ved Natvigheia barnehage i Arendal. Den 26.august utførte barnehagen en kontroll av alle som kjørte barna sine til barnehagen, heldigvis var de fleste foreldrene flinke mens noen kom kjørende med barna på fanget eller uten sikring. Dessverre skjer dette flere steder i landet. En skulle tro at folk var litt mer opplyst enn som så i 2008.

Bare en liten tur!

Flere som kjører uten sikring til barna og/eller seg selv skylder ofte på at de skulle bare ut en liten tur eller at det ikke er lange stykket å kjøre. Dessverre er det ikke mindre sannsynlig at noe skjer på en liten tur. I følge Statens Vegvesen er risikoen for personskader 10 ganger høyere i by og tettbygd strøk enn den er på motorveien. Om man har valgt å kjøre med barnet på fanget er sjansen svært liten for at man klarer å holde barnet selv ved et sammenstøt i lav hastighet. Et eksempel på kreftene involvert: Et usikret barn på 10 kg vil veie 236 kg ved en kollisjon i 30 km/t. Ønsker du å finne ut av hvor mye en usikret person veier ved en kollisjon kan man bruke denne kalkulatoren.

Husk at man aldri har det så travelt at man ikke har tid til å sørge for at det mest dyrebare man har sitter trygt i bilen.

1 kommentar:

  1. At folk kjører med barna sittende i fanget ser man litt for ofte:(

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin