mandag 22. februar 2010

Beltestol - "Det er ingen god idé med isofix for denne aldersgruppen"

På Forbrukerrådets hjemmeside kan man lese at det ikke er noen god idé med isofix på setene i vektklassen 15-36 kg. Da det ikke var mulig å oppdrive noen begrunnelse til denne påstanden kontaktet Sikring av barn i bil Forbrukerrådet og Trygg Trafikk for å få en begrunnelse for denne påstanden om isofix på beltestoler.

Forbrukerrådet forklarer at tester viser at isofix på disse setene ikke gir økt sikkerhet for barn som sitter i beltestol. I tillegg påpeker de at isofix fordyrer setet.

En ting som Sikring av barn i bil mener kan være verdt å merke seg er at om man har beltestol uten isofix er det svært viktig at man husker å spenne fast beltestolen selv når den ikke er i bruk. Gjør man ikke det kan man ved en bråstopp risikere at beltestolen suser fremover og treffer passasjeren eller føreren i bakhodet. Isofix på beltestoler er altså ikke bare negativt, iallfall ikke for de som syntes det er vanskelig å huske å feste beltestolen når barnet ikke sitter i den.

5 kommentarer:

 1. Men den gir ikke dårligere sikkerhet for barnet heller?

  SvarSlett
 2. Ikke i følge den informasjonen jeg fikk.

  SvarSlett
 3. De med isofix kan man jo som regel få litt liggestilling på...er ikke det positivt? Det tenker i hvertfall jeg:)

  SvarSlett
 4. De får det jo til å høres ut som det er mindre sikkert med isofx enn med belte, men det er da bare at det ikke gir noen økt sikkerhet som er poenget? Jaja, forbrukerrådet har aldri imponert..

  SvarSlett
  Svar
  1. Dersom barnets vekt er over 18 kg så er ikke isofix godkjent. Så enkelt er det. Men er en grei måte å hindre ett tomt sete å slenge rundt ved bråbrems....

   Slett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin