søndag 14. februar 2010

HTS Besafe trekker tilbake 1350 potensielt livsfarlige barneseter

 HTS BeSafe as tilbakekaller nå 1.350 bilbarneseter her til lands, det gjelder typene BeSafe iZi Combi X3 og BeSafe iZi Combi ISOfix X3.

Sitat fra Aftenposten:

Svært alvorlige konsekvenser
Skulle en stol med en slik mangel komme ut for en ulykke, mener produsenten at «konsekvensene vli være svært alvorlige, spesielt når stolen brukes fremovervendt.»


Har setet deres beltelås som illustrert på bildet til høyre må den byttes.HTS sier blant annet følgende i meldingen på sin hjemmeside:

Har din stol denne beltelåsten? Da må du ringe HTS BeSafe fra mandag på 32 15 08 00.
En gang for mye er bedre enn en gang for lite, Ring oss!

Sikring av barn i bil oppforderer alle som eier et av disse setene til å lese mer om tilbakekallingen hos HTS BeSafe. Der gis det informasjon om saken og det gis også en oversikt over når HTS vil være de forskjellige stedene i landet for å skifte komponenter på setene med den aktuelle feilen.


Er du usikker på om setet dere har er av typen X1, X2 eller X3?
Slik ser du forskjellen: Hard hodepute(setet til venstre på bildet under) = X3, stoff hodepute(bildet til høyre = X1 og X2.


 Les mer om saken også hos: NRK(se video), Aftenposten, VG, Dagbladet, Aftenbladet, og TV 2.

1 kommentar:

  1. I tillegg bør det opplyses
    at modellen beregnet på festing i bilens bilbelte, strekker og ødelegger dette, slik at det blir farlig å sitte i bilens sete etter at stolen har vært montert over lang tid.
    Dessuten bør det nevnes at HTS markedsfører komfortprodukter som om de har en sikkerhetsfunksjon. Gravidbeltet de leverer, gir kanskje komfort, men ikke mer sikkerhet enn en hvilken som helst syltestrikk.
    Så bør også den livsfarlige iZi Up X2 nevnes. Denne stolen veier 7 kg. Vekten fanges ikke opp av bilbeltet, men av barnet. Ville en voksen sette seg inn i bilen med en 20 kgs ryggsekk på? Neppe. Kort sagt, HTS=livsfarlig.

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin