tirsdag 9. juni 2009

Forbrukerrådet har publisert årets test av barneseter

Nå har endelig årets test av barneseter blitt lagt ut på hjemmesiden til Forbrukerrådet, i tillegg til testen har de også publisert noen informative artikler:

Andre artikler om denne saken:

 • NRK - her får man i tillegg se videoklipp fra testen.
 • VG: De beste bilbarnesetene.

  Kommentar til artikklen VG og hos Forbrukerrådet:
  Det finnes i dag et stort utvalg av bakovervendte barneseter på det norske markedet[se oversikt], selv seter som passer i de minste bilene. Man får kanskje et annet inntrykk når man leser det VG og Forbrukerrådet skriver. Svenske NTF sier følgende i sin artikkel som handler om hvordan man skal tolke testresultater:
  Emellanåt dyker det upp tester av E-godkända bakåtvända skydd som rangordnas sinsemellan. Då är det lätt att glömma bort att oavsett om det bakåtvända skyddet hamnat först eller sist så är det ändå säkrare än alla framåtvända skydd.

2 kommentarer:

 1. Me har Acta Graco Duologic og Britax Secura, og ingen av dei stolane er testa, sjølv om eg har inntrykk av at dette er populære stolar. Veit du kva som er kriteria for utvalget?

  SvarSlett
 2. Akta Graco Duologic(hhv. 1 og 2) ble testet i mai 2007 og igjen i august 2008.

  Linker til disse testene finner du her.

  Når det gjelder hvordan setene blir valgt ut til testen så er jeg litt på usikker grunn, skal komme tilbake til det når jeg har mer håndfast informasjon.

  SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin