torsdag 11. juni 2009

Trygg Trafikk reagerer - misvisende fra Forbrukerrådet

Bildet over viser to barn på snart fire år bakovervendt i Britax Two Way Elite i en Suzuki Baleno. Gutten 106 cm høy og veier 20 kg, jenta er 103 cm høy og ca. 18-19 kg.

Forbrukerrådets artikkel om sikring av barn i bil kan få forbrukerne til å lure på om Trygg Trafikk anbefaler at barn skal sitte bakovervendt til de er fire år gamle og hvor viktig et bakovervendt barnesete egentlig er. Forbrukerrådets misvisende informasjon siteres også av VG og Klikk, denne informasjonen når ut til en mengde forbrukere, det er svært synd at den er så misvisende. Dette har fått Trygg Trafikk til å reagere og de har publisert artikkelen: Misvisende fra Forbrukerrådet om barnesikring. Anbefaler alle som har barn eller skal kjøpe barneseter til å lese denne artikkelen! Trygg Trafikk mener at Forbrukerrådet villeder mer enn de veileder forbrukeren.


- Vi har et klart råd til foreldre som skal sikre barn under fire år i bilen: bakovervendt stol er det klart tryggeste alternativet, sier direktør Kari Sandberg i Trygg Trafikk.

1 kommentar:

  1. Jeg giver ikke en dyt for de forbrugertests. Min guideline er ulykkesstatistikker - de svenske mod de tyske feks. Og forskellen er stor. Jeg går udelukkenden efter hvad der sker på vejene og ikke hvad der sker i Tyskland på testcenteret der.

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin