lørdag 30. mai 2009

Godkjent er ikke det samme som sikkert nok


Alle barneseter som selges på det europeiske markedet må være ECE-godkjent. Mange av setene som har oppnådd ECE-godkjenning får stryk i den store europeiske forbrukertesten av barneseter som utføres en gang i året. Inger Johanne Birkeland i Forbrukerrapporten har uttalt følgende i et intervju med VG:


- Vårt testprogram er hardere enn EU-kravene som er et slags minstemål. Den høyere hastigheten er mer realistisk, og så lenge alle stolene er testet på nøyaktig samme måten, gir dette en god konklusjon og en bedre veiledning til de forbrukerne som vil ha det, sier Inger-Johanne Birkeland.

Hun sier at Forbrukerrådet ikke kan kreve seter trukket fra markedet på grunnlag av sine tester.

- Så lenge setene er godkjent i henhold til standarden kan vi ikke kreve dem trukket fra markedet, men vi kan tydeliggjøre forskjellene og anbefale folk å kjøpe et sete som gir barnets bedre beskyttelse, også hvis de kolliderer ved en høyere hastighet, sier hun.

Et tips når det gjelder disse forbrukertestene, man bør ikke bare se på testens sammenlagte resultat, et sete som har gjort det svært bra under kollisjonstestene kan komme få slutt restultatet Middels på den totale vurderingen.

I årets test av barneseter fikk basen til Emmaljunga First Class stryk, selve setet uten base gjorde det meget bra i kollisjonstest(selv om enkelte artikler kan gi inntrykk av at selve setet strøk i test). Se den store forskjellen på testen av Emmaljunga med og uten base her. I Norge er det solgt 488 eksemplarer av denne basen. Emmaljunga tilbyr nå gratis oppgradering av sine baser, mer informasjon om saken finner du hos Emmaljunga.

2 kommentarer:

  1. Testes ikke sidekollisjon i E-godkjenningen? Da er det jo ikke rart bagnett og boxettetyper klarer å komme seg igjennom.

    SvarSlett
  2. Nei, dessverre så er ikke sidekollisjon et av kravene setene må gjennom før de godkjennes.

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin