onsdag 28. mai 2008

Test av barneseter 2008

Den store testen av barneseter for 2008

Link til testen og innslaget på God Morgen Norge finner du nederst i innlegget.

DESSVERRE er det bare Akta Graco Duologic av setene som kan brukes over spedbarnssetene som er testet bakovervendt. Dette er veldig synd da det er 5 ganger sikrere å sitte i et bakovervendt sete i en frontkollisjon enn i et forovervendt sete.

Det som er viktig å huske på er at testen gjelder for hele Europa, derfor testes det mange flere forovervendte seter enn bakovervendte seter. Det burde strengt tatt vært en egen test for de nordiske landene som anbefaler bakovervendte seter.

Her er litt statistikk:

I Sverige snur man barna fremover når de er rundt fire år gamle, i de fleste andre Europeiske land snur man barna når de er ca. ett år gamle.

Diagrammet er hentet fra NTF.se

Statistikk som viser forskjellen mellom Sverige vs. Tyskland og Frankrike kan sees i Volvos håndbok om barn i bil(trykk på linken for å se i den) på side 9.

Linker:

Testen hos forbrukerrådet
Nettprat med Geir Røed etter programmet

Ny oppdatering kl. 12.08:

Advarsel!! På innslaget i God Morgen Norge blir babysetet feilmontert.(innslaget er nå fjernet fra nett-tv - 10-11-2008).

NB! Husk at det anbefales å bruke bakovervendte barneseter frem til barnet er ca. fire år gammelt.

2 kommentarer:

  1. I denne artikkelen er det henvist til flere kilder som det er linket til, Men de to som er viktige forbrukerrådet og innslaget på tv2 funker ikke..

    SvarSlett
  2. Hei!

    Takk for at du sier i fra, linkene er nå rettet.

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin