torsdag 20. juni 2013

Slik sikrer du barna på ferieturen

Trygg Trafikk får mange henvendelser i løpet året fra usikre småbarnsforeldre som spør hvordan de kan få sikret barna best mulig når de skal på ferie. I dag har Trygg Trafikk kommet med en pressemelding hvor de beskriver hvordan barn bør sikres på ferieturen

Hvordan sikret dere barna på utenlandsferie?
Diskutèr i kommentarfeltet under artikkelen.
Storebror på 3 år og lillesøster på 1 år, begge sitter flott bakovervendt
i hvert sitt HTS BeSafe iZi Combi X3 ISOfix sete.


Hvilke råd ang. bilsikring har du til foreldre som skal utenlands med barna spurte Sikring av barn i bil på Facebook tidligere i år: Her er svarene vi fikk.

Leie bil selv og ta med egne barneseter?

Leier man bil selv og tar med egne barneseter er dette den enkleste måten å ha full kontroll på at barna kan sikres best mulig i bilen. Skal man ta buss fra flyplassen bør man kontakte reiseselskapet og finne ut av om det er mulighet for å montere barneseter i bussen. Har bussen topunktsseler kan en del bakovervendte barneseter monteres med dette. Sjekk setets bruksanvisning. Beltestoler eller puter skal aldri monteres med topunktsseler. En topunktssele gir høy risiko for indre skader både hos barn og voksne.

Slik pakker du barnesetet

De fleste vet at bagasjen kan bli håndtert ganske hardt på en flyplass, derfor må barnesetene som skal medbringes pakkes godt. Noen bruker transportbager som er ment for barnevogner til å frakte bilseter i, da er det viktig at man er klar over at bagen i seg selv ikke er god nok sikring. Setet må beskyttes i tillegg til bagen, dette gjelder selvsagt også om man bruker en pappeske eller lignende. Bobleplast, isopor, en gammel dyne eller en delt skumgummimadrass kan brukes som ekstra beskyttelse for setet mot slag og støt ved transport.

Ingen grunn til å fire på sikkerhetskravene på ferieturen

I Norge blir tallene over antall drepte og skadde i trafikken stadig bedre, dessverre ser man at trenden er den motsatt i en rekke andre land. På verdensbasis er trafikkulykker med døden til følge på vei til å bli et stort internasjonalt folkehelseproblem. Populære reisemål som Hellas, Bulgaria og Thailand er blant verstingen hva trafikksikkerhet angår. Det er med andre ord ingen god idè å sikre barna dårligere på ferie i land hvor sjansen for at det vil skje et trafikkuhell er langt større enn hva den er her hjemme i Norge. Barn bør sikres like godt uansett hvor man ferdes i bil.

Visste du at?
I 2030 mener forskerne at død grunnet trafikkuhell vil være den femte vanligste dødsårsaken i verden?Les gjerne også: NRKs artikkel om sikring av barn på ferie.

0 kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin