onsdag 16. mai 2012

Ingen stor test av barneseter fra Forbrukerrådet i år.


Rundt disse tider har det norske Forbrukerrådet hvert år siden 2003 publisert en omfattende test av barneseter. Fra og med i år av er ikke lenger Forbrukerrådet medlem av ICRT og det vil ikke publiseres noen stor test av barneseter her i Norge. 


Det er flere grunner til at Forbrukerrådet ikke lenger samarbeider med ICRT, en grunnene som bør nevnes er at testene har lite relevans for det norske markedet. Sikring av barn i bil har vært år påpekt at det testes svært få bakovervendte barneseter, bakovervendte seter er det absolutt sikreste alternativet til bilsikring av barn opp til minimum 4 år(om barnesete passer så ha gjerne barnet bakovervendt lenger).

Testen gjennomføres også i år og offentliggjøres i slutten av mai. Forbrukerrådet vil benytte seg av sitatretten til å fremlegge de aller viktigste resultatene, Forbrukerrådet har ikke rettighetene til å gå ned på detaljnivå når det gjelder resultatene.

For oss nordiske forbrukere hadde det vært flott om det nå hadde dukket opp noen seriøse aktører med god økonomi som kunne fått på plass en test som var relevant for det nordiske markedet. Mens vi venter på at resten av Europa skal komme etter når det gjelder å sikre de yngste barna bakovervendt. Pr.dags dato er forbrukerne i mange Europeiske land kun interessert i testresultater på fremovervendte barneseter. Det er dessverre dårlig med informasjon om hvorfor det er så viktig å ha barna bakovervendt selv etter de veier 9 kg.

Hva er ICRT?
ICRT er en internasjonal paraplyorganisasjon hvor omlag 35 forbrukerorganisasjoner fra forskjellige nasjoner har slått seg sammen for å utføre tester og forskning som skal komme forbrukere tilgode.

Når det gjelder eldre tester har Forbrukerrådet laget en samleguide her.
2 kommentarer:

  1. Dette burde vel Besafe være med på å sponse for de selger vel mest bilstoler her i landet....

    SvarSlett
  2. Min umiddelbare tanke er at det beste ville nok vært en test som ikke er avhengig av produsentenes penger. Det beste hadde vært om testene ble støttet av noen som er uavhengige av merker, men opptatt av sikkerhet.

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin