mandag 31. oktober 2011

Test publisert i dag - ingen bakovervendte seter i gr. 1 eller 2 testet.


I dag har Forbrukerrådet publisert årets andre test av barneseter. Det er skuffende at det enda er så lite fokus på bakovervendte barneseter i resten av Europa at det kun er bakovervendte spedbarnsseter som har blitt testet, resten av setene er fremovervendte.

Sikring av barn i bil reager på at forbrukerrådet skriver følgende:

Det ble heller ikke testet noen utgaver av de enda sjeldnere bakovervendte gruppe II-setene (15-25 kg).


Denne påstanden er noe uriktig, det er selvsagt riktig at det ikke ble testet noen seter i denne gruppen, og kan gi forbrukerne inntrykk av at det er vanskelig å få tak i bakovervendte barneseter som går opp til 25 kg, vi ønsker å presisere at det i dag finnes et ganske godt utvalg av bakovervendte barneseter som går opp til 25 kg.

Husk at:
Barn bør sitte bakovervendt til de er minst 4 år gamle.
Man bør alltid prøve barneseter i bilen før man handler.
Les bruksanvisningen meget nøye ved montering av barneseter(uansett retning man har setet)!

Oppdatering:
VG og Klikk har nå kommet med saker om testen.

1 kommentar:

  1. Utrolig dårlig av forbrukerrådet. Vi har valgt oss Britax Two Way Elite som vårt andre og siste sete, etter at vårt Briosete som kun gikk til 13 kg begynte å bli lite. Det første setet hadde iso fix, noe det nye ikke har, men vi er veldig sikre på at vi har valgt et sete som i aller høyeste grad er sikkert og også komfortabelt for den lille. Det skulle helt klart ha vært flere tester og mer fokus på de bakovervendte setene. Savner egen test for de forskjellige kategoriene, siden det er revnende likegyldig for meg hvordan er forovervendt sete eller et babysete er i forhold til et bakovervendt.

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin