mandag 4. juli 2011

Barn i veteranbil


Nå er sommeren godt i gang og det er mange her i landet som har gamle biler som sin lidenskap. I følge loven er det ikke tillatt å transportere barn under 3 år i biler som det ikke finnes bilbelter i, det vil si at det er ulovlig med små barn i veteranbiler hvor det ikke er ettermontert seler. Barn over 3 år og under 150 cm kan sitte usikret i baksetet på biler hvor det ikke er montert bilbelter men ikke i forsetet. Her er lovteksten:

d)  Der bilbelte ikke er montert, skal barn yngre enn 3 år ikke
transporteres, og barn som er 3 år eller eldre, men lavere enn
150 cm, skal ikke transporteres i fremre seterad.  

Man bør aldri transportere barn usikret i bil av noe slag, selv om det dessverre er tillatt i følge loven så kan det resultere i helt unødvendige skader. Trygg Trafikk mener at loven er utdatert på mange områder, ingen barn bør transporteres usikret i bil men bør sikres etter anbefalingene til Trygg Trafikk. Mange biler har mulighet for ettermontering av trepunktssele, monterer man inn sele så kan man sikre barna på anbefalt måte og fint ta de med ut på tur.

3 kommentarer:

 1. Er det noen mulighet for å sikre barn i bil med kun magebelter?
  Han sitter i beltestol

  SvarSlett
 2. Hei Eli,

  Nei, beltestol(eller pute) er det ikke mulig å feste i topunktssele. Med fast topunktssele er eneste muligheten et bakovervendt sete(svært mange av disse kan festes med topunktssele), men om barnet er så stort at det allerede sitter i beltestol så er kanskje ikke det noen mulighet for dere. Er det snakk om rullebelte er det ikke anledning for å feste barnesete der av noe slag.

  SvarSlett
 3. Tusen takk for svar. Var vel det samme som jeg har kommet frem til selv. Vi har hatt han med oss når han satt i bakovervendt bilstol ja. Men nå når han sitter i beltestol er det ikke fullt så enkelt. Og så har han så lyst å være med :))

  SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin