mandag 23. mai 2011

Forbrukerrådets store test av barneseter 2011


I dag har Forbrukerrådet lagt ut testresultatene fra årets store test av barneseter, mer infomasjon om dette og hele testen finner du her.

Sikring av barn i bil anbefaler alle som leser testen om å lese informasjonen nøye og legge ekstra godt merke til hva slags resultater setene har fått under test kategorien Sikkerhet. Man bør ikke velge barnesete utelukkende ut i fra setets totale poengsum i en forbrukertest eller terningkast hos VG.

Testene er utført i en Opel Astra, selv om setene kan ha vært plasskrevende i en Astra så er det store variasjoner fra hvordan et sete vil passe fra bil til bil. Vi anbefaler derfor alltid at man prøver setet i bilen før man kjøper.Minner også at det ikke er farlig, og det er sjeldent ubehagelig, for barna å sitte med bøyde ben i bilen.

Sikring av barn i bil anbefaler alle om å følge Trygg Trafikk sine anbefalinger når de skal handle barneseter.

2 kommentarer:

  1. Ingen av de "vanlige" og mest brukte barnesetene her i Norge er ikke med i testen... Så ble lite klok av denne testen, gitt.

    SvarSlett
  2. Ja dette var skuffende greier. Hvorfor i alle dager kjøper de en test fra Tyskland? Vi vil jo vite hvordan de setene vi bruker her rangeres!

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin