tirsdag 9. desember 2008

Hvilke bakovervendte seter kan festes med hoftebelte?

Det er svært mange som lurer på hvilket bakovervendte seter som kan festes med hoftebelte eller topunktssele. Svaret er faktisk at de aller fleste bakovervendte seter kan det, i alle fall når det gjelder seter fra anerkjente produsenter.

Oppdatert pr. 04.05.2010

Her er en liten liste over seter som kan festes med magebelte(obs. gjelder fast hoftebelte, IKKE rullebelte!)  i baksetet:

 • Akta Graco Cosmic Comfort S 9-25 kg
 • Akta Graco Duologic 0-18 kg
 • Brio Zento 9-25 kg
 • Britax Hi-Way 0-25 kg
 • Britax Multitech 9-25 kg
 • Britax Secura 0-25 kg
 • HTS iZi Combi X2 9-18 kg
 • HTS iZi Kid X2 9-18 kg
 • Maxi Cosi Mobi 9-25 kg

16 kommentarer:

 1. Hvorfor har dere tatt med fixway?? Den er jo kun mulig og feste med isofix og hører vel da ikke hjemme på denne kane festes med magebelte lista?

  SvarSlett
 2. Den har sneket seg med ved en glipp, det var ikke meningen. Flott at du sa i fra! Har rettet opp i det nå.

  SvarSlett
 3. hei
  Super blogg.Gutten vår som er 2,5 er på god vei ut av hts setet sitt til 18 kg, han er 15 kg og så lang at hodet stikker over kanten og vi må ta av ytterklær og gensre for å få igjen selen. Men vi vil jo ha han bakovervendt lenger. Noen av disse setene du nevner over som du kan anbefale,,ser på forbrukerrådet siden sider av noen av den beskrives som veldig ustabile.

  SvarSlett
 4. Jeg ville tatt med bilen til forhandler og testet ut hvilket av setene som er bakovervendt til 25 kg som står best i deres bil. Det kan være forskjell fra bil til bil hvordan setet står der, dette blant annet pga. at baksetene i forskjellige biler er bygget opp ulikt.

  Ville f.eks. testet ut:
  # Britax Multitech 9-25 kg
  # Britax Secura 0-25 kg
  # Britax Two Way Elite 9-25 kg

  SvarSlett
 5. Er det like sikkert å feste disse setene med to-punkts-sele i midten bak, som det er å feste med 3-punkts? Eller for å spørre på en annen måte - er det sikkert nok?

  SvarSlett
 6. Det blir galt av deg som blogg eier å legge ut fakta som ikke stemmer overens med Forbrukerrådets anbefalinger osv. Dette er en privat blogg, og i værste fall kan dine feilaktige "råd / tips /påstander" påvirke leserne til gale beslutninger. Du er ingen fag person på dette området. Mye av det som står er riktig, og stemmer overens med fakta, men flere feil er det.

  SvarSlett
 7. Informasjonen som står på disse sidene er ikke skribentens egne påstander eller meninger om temaet. Dette er informasjon hentet fra eksperter på området som bla. Trygg Trafikk og NTF. Om det er noe her du mener er helt feil så er det flott om du kommer med en konkret tilbakemelding så kan dette sjekkes opp og eventuelt rettes opp i om noe skulle vise seg å være feil.

  Siterer fra bunnteksten på bloggen:

  Innholdet i denne bloggen er ment som informasjon til foreldre om sikkerhet av barn i bil. Å lese informasjonen i bloggen garanterer ikke at ditt barn er riktig sikret.

  Noe du savner? Feil på siden? Ris eller ros? Send gjerne en e-post til sikringavbarnibil@bluezone.no

  Har man spørsmål om barn i bil så er Trygg Trafikks svartjeneste et flott sted å få svar på sine spørsmål: barnibil@tryggtrafikk.no

  SvarSlett
 8. Anonym skrev:
  Det blir galt av deg som blogg eier å legge ut fakta som ikke stemmer overens med Forbrukerrådets anbefalinger osv. Dette er en privat blogg, og i værste fall kan dine feilaktige "råd / tips /påstander" påvirke leserne til gale beslutninger.
  Hvilke fakta mener du ikke stemmer overrens med Forbrukerrådets anbefalinger? Hvilke anbefalinger er det forresten Forbrukerrådet har? De tester jo kun setene.

  Kan heller ikke skjønne hvilke gale beslutninger som kan taes på bakgrunn av denne bloggen.

  Slenge ut slike negative påstander i en så flott blogg er unødvendig. Har du konkrete tips/ris/råd så kom selvfølgelig med dem.

  SvarSlett
 9. Forbrukerrådet anbefaler ikke noe som helst som Stikka skriver, de TESTER stolene. Og det på en meget omdiskutert måte.

  SvarSlett
 10. Ifølge bruksanvisningen jeg har lastet ned på Britax sine egne siden, så kan secura bare festes med diagonalbelte, og ikke topunkts belte.
  Så nå blir jeg litt forvirra, siden det står her at det kan festes med topunkts.
  Hva er riktig??

  SvarSlett
 11. Du har helt rett, Malena! Secura fjernes herved fra oversikten. Det står kun trepunkt på alle språkene i bruksanvisningen. Det hender beklageligvis at det avogtil kan snike seg inn en feil, så det er godt leserne har øynene oppe. Jeg har dobbeltsjekket ved å sende en mail til min kontakt i Britax. Gir en tilbakemelding her når jeg hører noe.

  SvarSlett
 12. Beklageligvis var det andre gangen det var en feil i denne listen, skal gå igjennom hele listen og dobbeltsjekke at det som står her nå er helt korrekt.

  SvarSlett
 13. Takk for at du sjekket :-)

  Synes dog bruksanvisningen er litt missvisende, for som jeg skrev står det i begynnelsen at den BARE skal festes med diagonalbelte. Men der det står hvordan setet skal festes, står det også at når man fester med topunktssele, må man passe på å stramme godt. Vet britax at de har skrevet dette?
  Det er ikka rart man blir forvirret :-)

  SvarSlett
 14. Jeg har helt glemt å oppdatere her men Britax svarte følgende:

  "Det går bra i ett sk 2-punkts bälte eller midjebälte."

  SvarSlett
 15. Kan izi combi x1 festes med 2 punkt au?

  SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin