mandag 25. august 2008

Sikring av barn i taxi

Det er mange som lurer på hvilke regler som gjelder for sikring av barn i taxi. På dette området er det dessverre mye feil informasjon ute å går. Sikring av barn i bil har kontaktet Trygg Trafikk og spurt hvilke regler som egentlig gjelder for sikring av barn i taxi.Hvis taxien er en personbil gjelder de samme reglene som i en privatbil. Det vil si at det er sjåførens ansvar å sørge for at barn under 15 år er sikret i godkjent sikringsutstyr. Når det gjelder maxi-taxi så er den registrert som buss så der er det ingen absolutte krav til sikringsutstyr annet enn at om det finnes belter der så skal disse brukes.

En taxi er ikke pålagt å ha godkjent sikringsutstyr til barn i alle vektklasser, derfor kan en taxi nekte å ta med et barn og be kunden om å kontakte taxi selskapet for å få en bil som har det rette sikringsutstyret til barnet.

2 kommentarer:

  1. Men hva gjør man når man har bestilt taxi kvelden i forveien og spesifisesrt at det skal være med barnesete til en ettåring som er 75cm og 9kg, hvor man kl 0530 står der og bilen som kommer har sete som er godkjent fra 15kg og oppover?

    SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin