onsdag 23. oktober 2013

Advarsel: Axkid Kidzofix montert med isofix løsnet under kollisjonstest!
Har du kjøpt stolen Kidzone fra produsenten Axkid? Da er det meget viktig at du leser denne informasjonen og kontrollerer om dette gjelder deres sete. I klippet over kan du se hvordan isofixfestene sviktet under test, og at setet løsner helt og flyr fremover i bilen.Produsenten byttet isofix-fester

I juni 2013 byttet Axkid isofix-festene på sine Kidzofix seter. Dette ble gjort for å forenkle innfestningen i bilen. Setet med de nye festene klarte den europeiske ECE-godkjenningen. Det var ingenting som tydet på at noe skulle være galt med festene, helt til i går. Da ble setet testet i en forbrukertest av svenske Råd & Rön. I denne testen ble barnesetene utsatt for langt mer realistiske kollisjonstester, og i en kollisjon i 60 km/t sviktet altså isofix-festene på Kidzofix.

På bildet under kan du se hvordan isofix-festene som ikke fungerer ser ut:
Hva gjør man dersom man har dette setet?

For å finne ut om setet som står i din bil har denne feilen så sjekk hvordan isofix-festene ser ut. På bilder over ser du hvordan festene som sviktet ser ut, disse er markert med et rødt rektangel. Festene i den grønne rammen er trygge. Du kan også kontrollere artikkelnummeret på setet, feilen gjelder fra nummer 13165 til og med nummer 17656. Numret finner du bak på setet, under trekket, dra opp glidlåsen og se hvilket nummer som står på setet. Har du et sete med feilen så må du kontakte forhandleren du kjøpte setet fra.
Axkid Kidzofix

Produsenten tar testen på største alvor


På produsentens Facebook-sider bedyrer de at opplysningene som kom fram under testen tas på største alvorg. Axkid har midlertidig stanset alt salg av setet og ber forbrukerne sjekke om setet de har er fra partiet som har denne svikten i festene.

Feilen gjelder kun Kidzofix. Axkid sitt Minikid sete har gått igjennom den tøffe, svenske Pluss-testen og har bestått. 

0 kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin