tirsdag 14. juni 2011

Andelen av barn mellom 1 og 4 år som sitter bakovervendt har økt siden 2010.I dag har Trygg Trafikk offentliggjort tallene fra årets tellinger(mye nyttig informasjon i denne artikkelen), i år som i fjor har tellingene blitt utført av forsikringsselskapet IF og Trygg Trafikk i samarbeid med NAF, politiet og Statens Vegvesen. Det er en gledelig nyhet at andelen barn som sitter bakovervendt har økt med 16 % fra i fjor, men det er dessverre enda alt for få barn som sitter bakovervendt etter fylte 1 år. Verst er det med sikringen av 3-åringene, kun 13 % sitter bakovervendt i den aldersgruppen.

Lurer du på hvordan tallene ser ut i ditt fylke? Oversikten finner du her og den viser prosentandel som sitter bakovervendt, fremovervendt, usikret, uten sikring og hvor mange barn som har blitt telt i det aktuelle fylket.

Mange foreldre bekymrer seg for bøyde ben, om barna kanskje blir bilsyke av å sitte bakovervendt eller om det ikke er vanligst å bli påkjørt bakfra og at det dermed er det man bør sikre seg best mot. Det er veldig dumt å ta sorgene på forskudd, man må prøve å se løsninger isteden for problemer. Følger man bruksanvisningen til det bakovervendte setet og monterer det korrekt er barnet som sitter bakovervendt fem ganger sikrere ved enn frontkollisjon enn det fremovervendte barnet. Et bakovervendt barnesete reduserer risikoen for å miste livet i en frontkollisjon med 90-95 % mens et fremovervendt barnesete ikke reduserer risikoen med mer enn 50-60 %. Valg av sitteretning kan faktisk være avgjørende for om barnet ender opp med blåmerker eller brukket nakke.

Det er flott og se at det endelig er endring i tallene, man ser at Trygg Trafikks og ifs kampanje nytter.

0 kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin