torsdag 10. juni 2010

Grov feilinformasjon om PLUS godkjente barneseter i bladet Motor!

Listen over PLUS godkjente barneseter som stod på trykk i juninummeret av Motor er feil. Det finnes så langt kun tre seter som har bestått PLUS testen, setene som så har klart PLUS testen er: Akta Graco DuoLogic 2(0 - 18 kg), HTS BeSafe iZi Kid ISOfix X1(0 - 18 kg), HTS BeSafe iZi Kid X2(0 - 18 kg).

Bilder over viser PLUS godkjente Akta Graco DuoLogic 2.

Det står også i testen at Akta Graco Duologic 2 er et sete som går fra 0 - 8 kg, dette er nok en trykkfeil da setet går fra 0 - 18 kg.

Det som nok har skjedd i dette tilfellet er at journalisten ikke har lest bilstoloversikten til svenske NTF godt nok. NTF har grønnmerket enkelte seter med hvordan organisasjonen anbefaler at disse blir brukt og alle setene som har denne grønne merkingen har NAF på sin liste i bladet Motor. Det er en egen kolonne som viser om setet er PLUS godkjent og det er det også et grønt merke. Forvirrende kanskje men dette burde Motor sett nøyere på!

Bildet over er av PLUS godkjente HTS BeSafe iZi Kid X2.

I PLUS testen er det satt en grense på nakkebelastning på 1220 newton, overskrider setet denne grensen vil det ikke bli godkjent. På Motor sin liste kunne man finne flere kombiseter, det er svært lite sannsynlig at et kombisete kan oppnå denne godkjenningen. Grunnen til dette er at setet må under grensen på 1220 newton samtlige bruksområder, når disse setene testes i fremovervendt posisjon vil nakkebelastningen ligge langt over PLUS testens max belastning verdi.

7 kommentarer:

 1. De som har klart testen er:
  HTS BeSafe iZi Kid ISOfix X1(0 - 18 kg)

  Men på bildet du har som illustrasjon er det vel ikke isofix?

  Er begge godkjente da?

  SvarSlett
 2. Det stemmer at HTS setet på illustrasjonen ikke har isofix, men det er PLUS godkjent. HTS BeSafe iZi Kid ISOfix X1 og HTS BeSafe iZi Kid X2(sistnevnte uten isofix) har fått PLUS godkjenningen.

  SvarSlett
 3. men ikke HTS besafe iZi kid ISOfix x2?

  SvarSlett
 4. Du skriver "det er svært lite sannsynlig at et kombisete kan oppnå denne godkjenningen. " Men HTS sete på bildet izi kid x2 er da et kombisete, HTS setene kan jo monteres fremovervendt, hvertfall det uten isofix??

  SvarSlett
 5. Hvorfor er X2 godkjent og ikke X3?
  Er X3 dårligere?

  SvarSlett
 6. Tone: Alle HTS iZi Kid(X1, X2, X3) setene er utelukkende for bakovervendt montering. Du tenker nok på iZi Combi setene.

  SvarSlett
 7. Takk for oppklaring, viste ikke at de var forskjellige.

  SvarSlett

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin