mandag 21. januar 2008

Bygge opp under barnesetetEnkelte barneseter kan virke veldig bratte, noen løser dette problemet ved å bygge opp under setet med en planke eller et teppe(eller lignende). Trygg Trafikk advarer sterkt mot å gjøre dette.

Hvorfor skal man ikke bygge opp under barnesetet i bilen?Dette vil endre friksjonen mellom stol og setet, slik at setet kan bevege seg mer om man kommer ut for et trafikkuhell. Man skal aldri bruke egen oppfunnede måter å endre på interne belter i stolen, montering av stolen eller oppbygning av setet for å endre vinkel på sittestillingen. Når barneseter blir kollisjonstestet er de montert slik som man skal i henhold til bruksanvisningen, det er derfor umulig å si hvordan setet vil opptre i en kollisjon hvor det oppstår veldige krefter om man har endret på monteringen eller gjort andre ting med setet som ikke er godkjent.

Trygg Trafikk sier:

Produsenter som utvikler nye barnestoler, sier at de aldri er sikre på hvordan nye prototyper oppfører seg i en kollisjon før de faktisk blir testet. Det viser at selv små endringer kan gjøre at stolen ikke lenger er sikker.

0 kommentarer:

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin